Profetische boeken en artikelen Hooglied – Poort van het Paradijs 15 maart 2009
Stilte is belangrijk in het leven van een volgeling van Christus. Wij komen tot het kruis van stilte voor een dieper lijden, een lijden dat leidt tot het kloppende hart van God. De Heilige Stilte neemt een belangrijke plaats in de Ekkrastiek in, de Leer omtrend het Lijden van Christus. Zo komen wij dan tot de uitgestrekte bloemenvelden van het paradijs, zo ver het oog reikt.
Niemand die de stilte niet aanhangt en haar niet heeft leren kennen kan tot deze plaatsen komen. De stilte is een guard van de bloemenvelden van het paradijs, en zij is onverbiddelijk. Alleen door gemeenschap te hebben met de Heilige Stilte komen wij stappen verder.

Kom dichterbij, en laat u inwijden in de Ekkrastiek, als het voorportaal van de bloemenvelden van het paradijs. Zij zullen u nog meer vertellen over het Lijden van Christus, waar alles goed voor is geweest. In de stilte is er genezing, waar diepe kennis en wijsheid ons omhult. Door stilte kunnen we de wereld en de kerk vaarwel zeggen, om zo te komen tot ons hart. Dan spreken we over een hele andere kerk, een wereldkerk, die de bloemenvelden van het paradijs draagt. Wij mogen ons hierop enten en ons hieraan overgeven. Ik persoonlijk bid altijd dat de Heilige Stilte mij mag binden, zodat de wereld en de kerk dat niet kan doen. Ik streef naar de hoogste gebondenheid in die stilte, als een krachtig wapen en medicijn.

Wij moeten de geur van Christus dragen, de geur van de bloemenvelden van het paradijs. Dat kan alleen als we met deze bloemen omgang hebben gehad. Dit gaat door dromen, door meditatie en door visioenen. Daarvoor moeten wij aangesloten raken op de Kracht van Gods Liefde, die alleen door het kruis over ons komt. Wij mogen daarom dankbaar zijn voor het lijden in ons leven, omdat het ons inwijdt in de hemelse realiteit. Dat wat we om ons heen zien is geen realiteit, maar illusie. De bloemen van het paradijs zijn er om door hemelse geuren die valse realiteit te breken. Dit is de wereld van satan, en we zijn op weg naar de wereld van God. Stop ermee te focussen op uw aardse zintuigen, maar roer de hemelse zintuigen aan, die gedragen en omhuld worden door de geuren van de bloemenvelden van het paradijs. Lees hierover in het boek Hooglied, een van de prachtigste boeken in het Woord van God. Zoals het Woord zegt is het betoverend, sterk genoeg om ons schip een hele andere richting in te duwen.

De bloemenvelden van het paradijs spreken over de kracht van teerheid, en de kracht van zwakheid, het medicijn dat voortvloeit vanuit het lijden, vanuit de wond. De stilte spreekt en verbindt onze wonden, maar zij doet dat door de besnijdenis. En als alles dan steekt, dan gaan de paradijselijke zintuigen open.