VerslagenBoekenlijst - boeken over de kerkgeschiedenis
De mysterieuze Jezus - 29 februari 2008
Subtitel: Was Jezus oorsponkelijk een heidense God?
Auteurs: Peter Gandy & Timothy Freke
Uitgever: Synthese
ISBN: 9062719376
Website en te bestellen bij: Synthese en Bol.com

Beschrijving:
"Dit boek verscheen eerder in Engeland en deed daar veel stof opwaaien. Het is nu beschikbaar in het Nederlands. De inhoud van dit boek kan overkomen als een shock.

Fundamentele christenen - zo bleek in Engeland - vinden de inhoud godslasterend. Lees en overtuig uzelf.

Wist u dat duizenden jaren voor onze jaartelling 'heidenen' ook al een Zoon van God vereerden? Wist u dat deze heidense verlosser ook werd geboren als zoon van een maagd op 25 december temidden van herders; dat hij water in wijn wist te veranderen; dat hij stierf en wederopstond met pasen en dat hij zijn lichaam en bloed aan volgelingen aanbood?

Wat zou u ervan vinden als deze heidense verhalen zouden zijn herschreven tot het evangelie van Jezus Christus? Is er historisch gezien voldoende bewijs om aan te tonen dat Jezus werkelijk als historische figuur bestond? Of zult u na lezing van dit boek - ook beginnen in te zien dat de jezusfiguur, zoals u die hebt leren kennen grotendeels werd 'gekopieerd'."

Op de website van Bol.com kunt u enkele pagina's van dit boek alvast lezen
Zie ook deze boekbespreking op de website van Sunrise.
De Heidense Christus - 29 februari 2008
Subtitel: Herontdekking van het verloren licht
Auteurs: Tom Harpur
Uitgever: Ankh-Hermes
ISBN: 9789020283693
Website en te bestellen bij: Ankh-Hermes en Bol.com

Beschrijving:
"Lang voor de komst van Jezus Christus geloofden de Egyptenaren en andere oude volkeren in de komst van een messias, een madonna en haar kind, een maagdelijke geboorte en de incarnatie van de geest in het vless. De oude christelijke kerk nam deze waarheden over als de kernpunten van het christelijk geloof, maar miskende de oorsprong ervan. Wat ooit was begonnen als een universele geloofsleer verwerd algauw tot een door rituelen gekenmerkt instituut met ultraconservatieve kerkleiders aan het hoofd die uitsluitend een letterlijke duiding van deze oude verhalen accepteerden.

Volgens Harput is een christendom dat zo te werk gaat ten dode opgeschreven. Alleen wanneer de christelijke religie gaat inzien dat Christus in ieder van ons leeft, zullen we werkelijk begrijpen wie we zijn en wie we bedoeld zijn te worden."

Op de website van Bol.com kunt u enkele pagina's van dit boek alvast lezen