LinksSectarisme, manipulatie en (ritueel) misbruik
Artikel over manipulatie
Korte uitleg om na te gaan wanneer je gemanipuleert wordt in je kerk.
Centrum voor Pastorale Counseling
 
Fragile Wing
Informatie over ritueel misbruik en hulp aan overlevenden. Deze site is allereerst bedoeld voor overlevenden van ritueel misbruik
en voor hulpverleners en counsellors die zich bezighouden met de hulpverlening aan overlevenden van ritueel misbruik, maar ook voor overlevenden van elke andere vorm van seksueel misbruik en mishandeling die zich hierin herkennen en voor iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt.
Manipulatieleed
"Manipulatie in de kerk, in elke soort kerk of gemeente, en ook in christelijke of evangelische bewegingen, het komt helaas vaker voor dan we denken. Mensen zijn beschadigd door de geestelijke manipulatie die zij meemaken of meemaakten. Langzaam begint het ook tot kerkelijk Nederland door te dringen dat dit een serieus probleem is en verschillende organisaties houden zich bezig met dit onderwerp."
Ritueel misbruik, veel gestelde vragen
Interessante faq ook over hoe mensen geprogrammeerd worden.
Stichting Gedragscode Leidinggevenden
"De Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL) is eind 2002 in het leven geroepen door de Evangelische Alliantie. De stichting heeft een dubbele doelstelling: de betrouwbaarheid helpen bevorderen van christelijke leidinggevenden recht doen en hulp verlenen bij machtsmisbruik." Site heeft ook diverse documenten die interessant zijn om te lezen !