LinksVegetarisme, Veganisme en dierenwelzijn
Animal Freedom
Nederlandse site over dierenrechten en vooral ook over dierenleed en misstanden maar ook over veganisme, vegetarisme enz. Informatieve site met honderden artikelen ook via deze link: http://www.animalfreedom.org/paginas/informatie/informatie.html
Het WSPA - World Society for the Protection of Animals
De World Society for the Protection of Animals of WSPA is een internationale organisatie die zich bezighoudt met het welzijn van dieren over de hele wereld. In 2004 zijn ruim 400 organisaties lid van de WSPA in meer dan 90 landen. In Nederland telde de organisatie in 2007 96.122 leden en donateurs.
Activiteiten die door de WSPA worden ontplooid, zijn campagnes tegen wreedheden die dieren ondergaan, het redden van verwaarloosde en in de steek gelaten dieren en andere zwerfdieren, en het verbeteren van de mentaliteit van mensen die met dieren omgaan. Door de WSPA worden goederen vervoerd naar rampgebieden, de WSPA onderhoudt klinieken voor dieren, en verzorgt cursussen en voert campagnes. Bron: Wiki
Ingredienten info
Best handig als je wilt weten wat ergens inzit en wat iets nu precies is. Bijvoorbeeld wat is suiker ? of wat is bindmiddel, maar ook wat zijn citrusvruchten enz.
Nederlandse Vegetariërsbond
Beschrijving van de website: "De NVB is dé autoriteit in Nederland op het gebied van vegetarisme. Wij zijn de enige Nederlandse consumentenorganisatie van en voor vegetariërs en we zijn daarmee voorvechters voor dier, mens en milieu.
Wij behartigen de belangen van die honderdduizenden mensen die
geen vlees willen eten omdat zij respect voor dieren, het milieu,
mensen en zichzelf hebben. Vegetarisch eten betekent dat je kiest voor..lees verder op de website..
Veganisme volgens Wikipedia
De bekende internet encyclopedie aan het woord ter introductie.
Vegetarisme volgens Wikipedia
De bekende internet encyclopedie aan het woord ter introductie.