Index A-ZDe Geestelijke Wereld > Algemeen structuur
Andere woorden voor de bovennatuurlijke wereld
Veel gebruikte synoniemen voor de bovennatuurlijke wereld zijn:
- De Geestelijke Wereld
- De Hogere Wereld
- De Onzichtbare Wereld
- Gene Zijde
- Het Hiernamaals
- De Andere (Kant van de) Realiteit
- De Hemelse Gewesten
- De Droomwereld
- De Geestelijke Sferen

De boeken van Harold Eberle en Peter Tan
Harold Eberle geeft veel onderwijs over de geestelijke wereld ! De boeken / het onderwijs van deze amerikaanse leraar/apostel Harold Eberle springen er op sommige vlakken echt uit als het gaat om onderwijs over de geestelijke wereld en de natuurlijke interactie tussen mensen zowel gelovigen als ongelovigen in de geestelijke wereld. Ik sta er telkens weer van te kijken wat hij allemaal uit de Bijbel weet te halen. Ik zeg wel eens; het zou mooi zijn als iedere christen zijn boeken gelezen had dan zou het een stuk makkelijker praten.
De boeken van Harold Eberle zijn verkrijgbaar via zijn website http://www.worldcastpublishing.com maar ook gewoon te bestellen via http://www.bol.com. Niet alle titels zijn op bol altijd leverbaar, maar later dan ineens weer wel.

Dit zijn de titels van zijn Spiritual Realities series. 7 delen, nu verschenen 1 tm 6.

Spiritual Realities - Vol 1 : The Spiritual World & How We Access It

Spiritual Realities - Vol 2 : The Breath of God in Us

Spiritual Realities - Vol 3 : Escaping Dualism

Spiritual Realities - Vol 4 : Powers and Activities of the Human Spirit

Spiritual Realities - Vol 5 : Spiritual Dynamics Between People

Spiritual Realities - Vol 6 : The Nature of Creation

Het wachten is op deel 7

Samenvattingen van zijn Spiritual Realities boeken zijn te lezen op deze pagina:
https://ihao.deds.nl/static/spiritualworld/HaroldEberle/SpiritualRealities/BookReviews/

Ook aan te raden van Harold Eberle is het boekje Precious in His Sight. Wat aantoont vanuit de Bijbel dat de mens van nature niet slecht is en geneigd tot alle kwaad. En een hoop vragen zal beantwoorden voor veel zoekenden.

In dezelde lijn ligt ook het onderwijs van Peter Tan. Zijn onderwijs is in pdf vorm te downloaden. Onderwerpen zijn de geestelijke wereld, het reizen in de geestelijke wereld, de zalving, profetische visualisatie, dromen, visioenen en werken met de engelen:

U vind ze hier:
https://ihao.deds.nl/static/spiritualworld/PeterTan/

Let wel, neem niet alles voor zoete koek aan, maar er zit een hoop goed onderwijs bij.

De bovennatuurlijke wereld
Een beginnetje met de beschrijving van de bovennatuurlijke of ook wel geestelijke wereld genoemd maakten we in
De Veel Gestelde Vragen over Het Geestelijk Reizen
"De geestelijke wereld is een verzamelnaam voor al die gebieden die zich buiten de natuurlijke, de stoffelijke wereld bevinden, buiten de door de vijf zintuigen waarneemlijke wereld en ook buiten de door wetenschappelijke instrumenten waarneembare wereld. De geestelijke wereld is verdeeld in een goed deel en een slecht deel. Eigenlijk moeten we hier in meervoud spreken, van goede delen / gebieden en slechte delen / gebieden. Gebieden waar God zijn heerschappij heeft en gebieden waar satan zijn heerschappij en zijn troon gevestigd heeft. Deze gebieden zijn in oorlog met elkaar en oefenen beide hun invloed op de mens uit. Hiertussen bevinden zich de grijze gebieden...het strijdtoneel, waar de keuzes gemaakt worden. De Bijbel noemt dit de strijd in de hemelse gewesten." (...) Er is dus sprake in de geestelijke wereld van bovennatuurlijke sferen, terreinen, gebieden, districten, regionen, rijken en dimensies."

Denk Schema Geestelijke Wereld Niveau 1
Blanco voor als je je eigen schema wilt maken. Rechtermuisknop afbeelding opslaan als en daarna openen in Paint.Denk Schema Geestelijke Wereld Niveau 2

Dit schema is weer iets geavanceerder dan het bovenstaande.Blanco voor als je je eigen schema wilt maken. Rechtermuisknop afbeelding opslaan als en daarna openen in Paint.Tussen-dimensies
Ik heb deze schema's een tijdje geleden een keer gemaakt. Kijk maar wat je er in ziet. Het gaat in ieder geval over verschillende krachten en dimensies die werkzaam zijn hier op aarde.

Wezens, wetten en werelden
Drie zaken die altijd weeer terugkeren als het gaat over de geestelijke wereld zijn ten eerste: hoe ziet de geestelijke wereld eruit: welke gebieden zijn er, de zogenoemde: dimensies, regionen, hemelen, hellen, parallelle werelden en ook welke ontstaansgeschiedenis deze hebben. Meer wetenschappelijk gezien kun je het dan hebben over zaken als tijdreizen, wat is tijd, tijdlijnen, tijdsdimensies, hyperspace, wormgaten enz waarover een apparte website in de maak is.
Tweede zaak is welke bovennatuurlijke wezens bewonen deze werelden ?
En derde zaak is welke wetten heersen er in de geestelijke wereld en welke invloed hebben ze op de natuurlijke wereld ? Welke interactie is er ?
Aanvullend wil ik nog verwijzen naar:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bovennatuurlijk waar het een en ander verder uitgewerkt wordt.