Index A-ZDe Geestelijke Wereld > Engelen
Beschermengel
Volgens wiki: "Een beschermengel is een engel, die het beschermen en begeleiden van een bepaalde persoon als taak heeft.

De overtuiging dat God een geest zendt om op elk individu te letten was een algemeen geloof in de Oudgriekse filosofie, en ook Plato vermeldde het in zijn dialoog Phaedo. Op dezelfde manier verschijnt het geloof in het Oude Testament, hoewel het niet specifiek wordt omlijnd. Henoch 100:5 zegt dat de goeden beschermengelen hebben. In Handelingen 12:15 is er een andere zinspeling met betrekking tot het geloof. In het Evangelie van MattheĆ¼s 18:10 zegt Jezus dat kinderen door beschermende engelen worden beschermd:
"Waak ervoor ook maar een van deze geringen te verachten. Want ik zeg jullie: hun engelen in de hemel aanschouwen onophoudelijk het gelaat van mijn hemelse Vader." (NBV)"
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beschermengel

Leest u Handelingen 12: 1 tm 19 eens: hier vanaf vers 13 (nbg51) "13 En toen hij aan de deur van het voorportaal klopte, kwam een slavin, met name Rode, voor om te horen wat er was; 14 en toen zij de stem van Petrus herkende, deed zij van blijdschap het voorportaal niet open, maar liep naar binnen om mede te delen, dat Petrus voor het portaal stond. 15 En zij zeiden tot haar: Gij spreekt wartaal. Doch zij bleef volhouden, dat het zo was. En zij zeiden: Het is zijn engel."

Persoonlijk geloof ik dat ik dat mijn beschermengel mij voor veel onheil heeft behoed anders was ik bijvoorbeeld in een Torontro meeting net zo hard tegen de vlakte gegaan.
Je kunt je er naar uit strekken om contact te maken met je engel. Dit kan ook door middel van een droom of dromen gebeuren waarin hij bijvoorbeeld zijn naam aan je bekend maakt. Het zal een contact zijn op vriendschappelijk niveau, in nederigheid naar elkaar toe. De functie is bescherming en info doorgeven en er zal zegen uit stromen op gebieden in je leven. Ook is het mogelijk dat je je engel zal gaan zien en mee kan praten. Strek je je er naar uit naar het contact dan kan je ook openbaring van hem gaan ontvangen. Iets wat misschien al gebeurt maar dan kan het nog meer gaan stromen en in banen geleid gaan worden.

Je engel kan zich tegerlijkertijd in meerdere gedaantevormen bevinden. Zo kan hij in de ene dimensie er groot en fel en sterk en schitterend uitzien maar in een andere dimensie kan hij zich in een toestand bevinden waarin hij onderdrukt wordt en plaatsvervangend lijdt, en draagt wat voor jouw te groot is om te dragen.

Heb je de Inter-Actieve Serie Gebeds-Reizen al eens meegemaakt waar je spelenderwijs een ontmoeting met je engel kan gaan krijgen ?

Engelenvallen
Ookwel engelen vallen: Een engelenval brengt nogal wat te weeg in de hemelse gewesten zeker als het een heel hoge engel is. Er wordt wel eens gezegd, hoe hoger je staat hoe dieper je valt.

Over engelen vallen en gevallen engelen kunt u meer lezen in:

Bijbelstudie Terug naar de Basis - Deel 4 - De Satan, gevallen engelen en Demonen

Genesis 6
http://www.biblija.net/biblija.cgi?Bijbel=Bijbel&m=Gen+6&id16=1&pos=0&set=10&l=nl

Het Boek Henoch
http://articles.christiansunite.com/preacher509-1.shtml

Faq over de Put van de Kerkgeschiedenis Deel 1 & 2

Bijbelstudie Terug naar de Basis - Deel 2 - Voortgaande Openbaring, Emanuel Swedenborg en Jakob Lorber

En de prophecy films zijn ook een aanrader (deel 1 tot 3 dan):
meer daaarover op de aanbevolen boeken films en muziek lijst

en (alleen na inloggen op het Forum en Members Area): Engelen en Demonie Deel 1 waarin o.a. gesproken wordt over de Voorbijbelse geschiedenis en de voorbijbelse engelensoorten).

Meer over engelen en engelensoorten
Meer over engelen kun je lezen in : Veel Gestelde Vragen - Diverse Vragen (3) waarin ook weer verwijzingen staan naar andere artikelen op de IHAO sites.


Ook een zoekopdracht via met bijvoorbeeld engel of engelen levert de nodige resultaten op. Tik in google:
engelen site:https://ihao.deds.nl/

Een basisartikel over engelen is:
Bijbelstudie De Eindstrijd in de Vijfde Dimensie - Deel 2 - Gods engelen in aktie

Over de voor-bijbelse of beter gezegd hogere engelen soorten wordt geschreven in de parelduikers studies zoals Engelen en Demonie en Digitale Innerlijke Genezing Bedienaar. U dient daarvoor eerst in te loggen op het Forum en Members Area.