Inhoud:Brieven aan gemeenten

Zoals de profeten en apostelen in de bijbel brieven aan gemeenten moesten schrijven in opdracht van de Heer om zonden aan de kaak te stellen zo krijgen ook wij bij tijd en wijlen deze opdracht.

Deel 1 - De vijf grootste en zwaarste vloeken over kerkelijk Nederland
De vijf grootste en zwaarste vloeken over kerkelijk Nederland (inclusief evangelisch / pinkster en charismatisch Nederland !). De vloeken die besproken worden zijn:
 1. dorheids-vloek
 2. aftap-vloek
 3. vernederings-vloek
 4. verderf-vloek
 5. strik-vloek
Verder worden de functies cq uitwerkingen van deze vloeken besproken en evenzo belangrijk, de oorzaken van deze vloeken.
Deel 2 - 7 Belangrijke balanzen !

Deze brief is in augustus 1996 verstuurd aan het leiderschap van christelijk centrum zeeland, toendertijd Dolf de voogd van der Straaten en aanverwanten. Uiteindelijk heeft het leiderschap niet geluisterd naar deze boodschap en is God met Zijn oordeel over deze gemeente gekomen. De scheve balanzen genoemd in deze brief zijn evengoed van toepassing op alle andere charismatische gemeenten in Nederland. Bekeerd u van uw hoererij, zegt de Heer !

Deze brief bevat hele belangrijke principes voor u als individu om toe te passen in uw leven. We hebben het dan over geestelijke seizoenen en balanzen. De balanzen die in deze brief besproken worden zijn:

 1. balans afzondering-samenkomst
 2. balans zelfonderzoek-anderen onderzoeken
 3. balans stilte-aktie(spreken, handelen)
 4. balans stof-geest
 5. balans aandacht aan jezelf/toezien/onderzoek etc-aandacht aan God
 6. balans aandacht aan anderen-aandacht aan God
 7. balans feest-onderwijs