Inhoud:Terug naar de Basis

Welkom bij deze nieuwe serie genaamd Terug naar de Basis. Een serie geboren uit noodzaak waarin onderwerpen aangesneden zullen gaan worden die anderen liever laten liggen omdat ze ook niet weten hoe het zit of omdat het hun theologie of macht over de gelovigen ondermijnt.

Deel 1 - De Hel, Eeuwige straf of Alverzoening, of is er nog een derde mogelijkheid ?
In het eerste deel gaan we het hebben over de hel in al haar facetten. Eeuwige straf of Alverzoening, of is er nog een derde mogelijkheid ? De fout van zowel de Alverzoening als de Traditionele Leer. En zijn er ook nog andere soorten hellen ? Een nieuwe serie !
Deel 2 - Voortgaande Openbaring, Emanuel Swedenborg en Jakob Lorber
Is het niet belangrijk om te weten of Michael God nogsteeds trouw is en of er nog meerdere engelenvallen zijn geweest in latere perioden. Allemaal vragen waar je geen antwoord op zult krijgen als je niet in voortgaande openbaring gelooft. Ook gaan we kijken wat het begrip inspiratie precies is en welke visies er op de bijbel zijn wat dat betreft. Dit document is mede gebasseerd op in ieder geval twee brieven die we binnen gekregen hebben van lezers en vragen uit eerdere brieven met als onderwerp de werken van Emanuel Swedenborg en Jakob Lorber.
Deel 2 - Vragen en Antwoorden bij studie Voortgaande Openbaring, Emanuel Swedenborg en Jakob Lorber
 
Deel 2 Aanvullende Antwoorden bij studie Voortgaande Openbaring, Emanuel Swedenborg en Jacob Lorber
 
Deel 3 - Wapens en Sleutels voor het onderzoeken van andere religies
Ook het onderwerp in dit deel is er weer een namelijk: andere religies. Ja, hoe moet je tegen andere religies aankijken en kan dat zonder niet ook gelijk de wortels van je eigen geloof onder de loep te moeten nemen. Wat is er al gezegd over andere religies in de verschillende verhalen op de IHAO Thema Sites, hoe moeten we tegen andere religies aankijken, welke aanvullende visies zijn er nog en welke wapens en sleutels worden u en mij aangerijkt ?
Deel 4 - De Satan, gevallen engelen en Demonen
In dit deel gaan we het hebben over de Satan, Gevallen Engelen en over Demonen. Weer zullen enkele heilige huisjes omver worden geworpen. Zo gaat bijna iedereen er vanuit dat demonen gevallen engelen zijn, maar is dat zo ? Verder onderzoeken we de structuur van het rijk der duisternis en bespreken we zaken als hiƫrarchie, oorlogen, verwonding, oordeel en demonische rassen en demonische principes in het rijk der duisternis. Belangrijk hier om op te merken is dat de voetnoten een belangrijk onderdeel uitmaken van dit artikel ter onderbouwing en voor belangrijke en leerzame achtergrond informatie. Gods zegen bij het lezen van deze studie.